La Praline – meidän mielestä maailman paras suklaatryffeli Ruotsista! 😋

La Praline merisuolatryffeli. Tilaa upeat suklaat lahjaksi netistä.

Suklaatryffeli vailla vertaa

Jos jokin tuote ansaitsee erillisen blogipostauksen, sen on oltava La Pralinen tryffelit. Nämä suussasulavat palleroiset ovat nimittäin olleet Tallipihan puodin myydyin pakattu tuote jo peräti liki kymmenen vuoden ajan! Ihan mikä tahansa herkku ei siihen pystyisi, joten tässä postauksessa perehdytään tarkemmin, mistä tässä taivaallisessa tryffelissä on oikein kyse.

Jos haluat hypätä pidemmittä lätinöittä tuotteisiin, verkkokauppamme tryffelivalikoima löytyy TÄSTÄ.

La Praline – pieni perheyritys Ruotsista

La Praline on pieni perheyritys, joka valmistaa ranskalaistyylisiä suklaatryffeleitä Ruotsissa Boråsissa Göteborgin lähettyvillä. Kaikki alkoi vuonna 2001, kun yrityksen perustajat Katharina ja Jean-Claude avasivat pienen suklaakaupan Göteborgin kaupungissa. Ensimmäisen vuosikymmenen ajan he myivät suklaata eri eurooppalaisilta suklaavalmistajilta, mutta takaraivossa kyti koko ajan idea valmistaa omia suussasulavia kaakaojauheella päällystetty tryffeleitä.

La Praline suklaatryffeli

Lopulta pariskunnan haave toteutui. Vuonna 2011 he löysivät sopivat tilat tuotteiden valmistukseen ja oma tuotanto nytkähti käyntiin. Ei mennyt aikaakaan, kun suklaatryffeleitä myytiin läpi Ruotsin. Nopeasti La Pralinesta tuli Ruotsin johtava tryffelivalmistaja, jolla oli lukuisia erilaisia herkullisia tryffelimakuja.

Tällä hetkellä La Pralinen suklaatryffeleitä myydään monessa Euroopan maassa. Ja meillä täällä Suklaapuodissa on kunnia olla näiden superherkkujen maahantuojia Suomessa!

Kuinka tryffeli päätyi meille USEIDEN kieltäytymisten jälkeen?

Tryffelien päätyminen Suklaapuotiin ja Suomeen ei ollutkaan mikään suoraviivainen prosessi. La Pralinen edustaja lähestyi messuilla monena vuonna Suklaapuodin toista omistajaa Ullaa ja yritti saada tätä maistamaan näitä tryffeleitä. Yhtä sinnikkäästi suklaasisko Ulla kieltäytyi MONTA KERTAA, sillä hän oli sitä mieltä, että hän ei pitänyt tryffelisuklaasta. La Pralinen edustaja oli sinnikäs ja jatkoi suklaan tarjoamista. Vähän jo tuskastuneena Ulla päätti maistaa, jotta edustajan häiriköinti loppuisi. No, kuinkas kävikään. Tämä La Praline merisuolatryffeli kiilasi yhdeksi Ullan suosikkisuklaaksi ja hän päätti samalta istumalta, että tätä on saatava Suomeen!

Tallipihan Suklaapuoti alkoi tuoda maahan La Pralinen tryffeleitä, ja niistä tuli heti samana vuonna puodin myydyin pakattu tuote. Erityisen suosittu maku on merisuola, jossa täyteläisen tryffelimassan joukossa on suolakiteitä. Tämä maku on voittanut Vuoden Suklaa -kilpailussa ensimmäisen ja toisen sijan Helsingissä Jäätelö- ja suklaakarnevaaleilla (vuodet 2018 ja 2022). Tryffeli on lisäksi gluteeniton ja valmistettu ilman lisättyä pähkinää!

Merisuolan lisäksi valikoimistamme löytyy monta muuta ihanaa tryffelimakua. Kokeile esimerkiksi aitoa vadelmaa sisältävää vadelmatryffeliä, mukavasti lämmittävää chilitryffeliä tai lapsuuden nostalgiset makumuistot herättävää päärynätryffeliä. Oikeastaan voit vaikka valita tryffelimaun silmät kiinni: kaikki ovat täydellisiä omalla tavallaan.

Kun poikkeat puodeillamme Tallipihalla ja Kauppahallilla, saatat hyvässä lykyssä päästä maistamaan jotakin näistä tryffelimauista. Puodeillamme on nimittäin joka päivä maistiaisia, ja hyvin usein maistiaisiin lukeutuu jokin näistä maailman parhaista tryffeleistä!