Tallipihan Suklaapuodin myydyin tuote
Ihana La Praline Merisuolatryffeli on ollut Tallipihan Suklaapuodin myydyin pakattu tuote jo liki kymmenen vuoden ajan. Lisäksi tämä vastustamaton herkku on voittanut Vuoden Suklaa -kilpailussa ensimmäisen ja toisen sijan Helsingissä Jäätelö- ja suklaakarnevaaleilla (vuodet 2018 ja 2022). Tryffeli on lisäksi gluteeniton ja valmistettu ilman lisättyä pähkinää. Jos nämä meriitit eivät vakuuttaneet, niin ei sitten mikään.
Meillä Tallipihan Suklaapuodissa löytyy seuraavia makuja:
- merisuola
- kermatoffee
- kaakaopapurouhe
- appelsiini
- minttu
- mokka
- vadelma
- päärynä
- chili
- passion
Tryffelissä on mukana pieniä merisuolakiteitä, jotka antavat pienen koukuttavan suolapotkun sen jälkeen, kun täyteläinen tryffeli on sulanut suussa. Pinnalla on kaakaojauhekuorutus. Rasiassa on 200 g, eli n. 20-22 tryffeliä. Säilytä kuivassa ja viileässä. Valmistettu Ruotsissa. Valmistaja La Praline Scandinavia AB.
Suklaapuodin Ulla kieltäytyi pitkään maistamasta tryffeliä
Kyllä, luit oikein. La Pralinen edustaja lähestyi messuilla useana vuonna Suklaapuodin toista omistajaa Ullaa ja yritti saada tätä maistamaan näitä tryffeleitä. Yhtä sinnikkäästi Ulla kieltäytyi, sillä hän oli sitä mieltä, että hän ei tykännyt tryffelisuklaasta. Edustaja jatkoi maanittelua seuraavana vuonna ja Ulla jo vähän tuskastuneena päätti maistaa, jotta edustajan häiriköinti loppuisi. No, kuinkas kävikään. Ullan koko maailmankuva teki 180 asteen käännöksen ja tämä La Praline merisuolatryffeli kiilasi yhdeksi Ullan suosikkisuklaaksi. Tallipihan Suklaapuoti alkoi tuoda maahan La Pralinen tryffeleitä, ja niistä tuli heti samana vuonna puodin myydyin pakattu tuote.
Pieni perheyritys Ruotsista
La Praline on pieni perheyritys, joka valmistaa ranskalaistyylisiä suklaatryffeleitä Ruotsissa Boråsissa. Kaikki alkoi vuonna 2001, kun Katharina ja Jean-Claude avasivat pienen suklaakaupan Göteborgissa. Ensimmäiset kymmenen vuotta he myivät laatusuklaita eri eurooppalaisilta suklaavalmistajilta, mutta takaraivossa kyti koko ajan idea valmistaa omia kaakaojauheella päällystetty tryffeleitä.
Vei vuosikymmenen, kunnes pariskunnan haave toteutui. Vuonna 2011 he löysivät sopivat tilat tuotteiden valmistukseen ja oma tuotanto nytkähti käyntiin. Ei mennyt aikaakaan, kun suussasulavia suklaatryffeleitä myytiin läpi Ruotsin. Nopeasti heistä tuli Ruotsin johtava tryffelivalmistaja, jolla oli lukuisia erilaisia herkullisia tryffelimakuja.
Tällä hetkellä La Pralinen täydellisiä suklaatryffeleitä myydään monessa Euroopan maassa. Me täällä Suklaapuodissa olemme ylpeitä Suomen maahantuojia näille superherkuille.
Tutustu muihin La Pralinen makuihin täällä.