Suklaapuotilaiset suosittavat! Tampereen nähtävyydet osa 1

Oletko suunnittelemassa kesäreissua Tampereelle? Mietitkö, mitkä Tampereen nähtävyydet ovat kokemisen arvoisia? Meistä suklaapuotilaisista Tampere on Suomen ihanin kaupunki ja meillä onkin takataskussa monta kivaa, ehkä jopa hieman ”salaista” helmeä rakkaaseen kotikaupunkiimme. Kokosimme tässä postauksessa yhteen kaikki omat vinkkimme ja suosikkimme Tampereen kävelyreiteistä ja paikoista, joissa voit ihailla kaupunkia yläilmoista käsin. Jos olet matkaamassa kesällä Tampereelle, kannattaa myös tutustua Visit Tampereen sivuihin ja sosiaalisen median kanaviin sekä ladata puhelimeen Tampere.Finland-sovellus, joka on täynnä etuja ja vinkkejä kaupunkiin.

Tampereen nähtävyydet: parhaimmat kävelyreitit

Kuten moni tietää, Tampere on rakennettu kahden järven, Pyhäjärven ja Näsijärven väliin Tammerkosken kupeeseen. Suklaapuotilaisten suosikkikävelyreiteillä pääsetkin ihailemaan näitä Tampereen kuuluisimpia maisemia. Reitit ovat helppokulkuisia, vaikket olisikaan teräskunnossa (me emme ainakaan ole!).

Ensiksi suosittelemme lähtemään kävelyretkelle Ranta-Tampellaan, josta avautuu mykistävät näkymät Näsijärvelle. Ranta-Tampellan uudelle asuinalueelle voit mennä kolmea reittiä: Särkänniemen suunnasta Maisemasillan kautta, Finlaysonin palatsilta Kävelysillan kautta tai Tampellan asuinalueen läpi. Ranta-Tampellan bulevardilla voit pulahtaa vaikka uimaan, istuskella nauttien auringosta tai napata smoothien kesäaikaan avoinna olevasta kioskista.

Alue on kaunis myös auringonlaskun aikaan. Jos haluat reippailla oikein kunnolla, voit jatkaa kävelyä vaikka Lapinniemen kaupunginosaan asti.

Toinen helppo kävelyreittimme on nimeltään Vapriikinraitti. Se on Museokeskus Vapriikin kupeessa kulkeva näköalareitti aivan Tammerkosken varrella. Vapriikinraitilla pääset ihailemaan pauhaavaa Tammerkoskea, jonka varrelle Tampereen tehdaskaupunki aikoinaan syntyi. Raitti on helppokulkuinen myös lasten kanssa, ja se on auki kesäkaudella ravintola Valssin aukioloaikoina ma klo 10.45-14 ja ti-su klo 10-18. (Portit menevät lukkoon klo 17.45.)

Kannattaa muuten suunnata ihailemaan koskimaisemia yöaikaan. Valaistus tekee näkymistä vielä vaikuttavammat.

Suklaasisko Hanne suosittelee kolmanneksi kävelyreitiksi matkaa Pyhäjärven rannalla Eteläpuistosta Pyynikille. Aloita matkasi Eteläpuistosta, josta löydät kesäaikana söpön Kahvila Tönön, suplautojen vuokrapaikan, lentopallokentän ja paikkoja ottaa aurinkoa ja grillata. Jatka matkaasi pitkin Pyhäjärven rantaa Pyynikin upeiden harjujen kupeessa.

Voit halutessasi tehdä pienen koukkauksen Koulukadun minigolfradalle. Minigolf on hauska kesäinen aktiviteetti perheen tai kaveriporukan kanssa. Jos kaipaat vielä jotain hieman uniikkia nähtävää, suosittelemme piipahtamaan Pyynikin Aikamatkoilla. Tämä kiinnostavan taiteen keskus sijaitsee entisen Pyynikin Kulkutautisairaalan tontilla. Alue on julkista kaupunkitilaa ja sinne on vapaa pääsy.

Koulukadun koukkauksen jälkeen jatka eteenpäin aina Pyynikin rannalle asti, tai reippaile vielä pidemmälle Pispalaan. Suosittelemme palkitsemaan itsesi lenkkeilyn jälkeen Pyynikin näkötornin munkkikahvilan legendaarisilla kenties koko Suomen parhailla munkeilla!

Koe Tampere yläilmoista käsin

Kävellessä kokee paljon, mutta täysin erilaisen perspektiivin saat, kun ihastelet Tamperetta yläilmoista käsin. Suurin osa matkaajista tietää Näsinneulan, josta avautuu häikäisevät näkymät kaupunkiin ja Näsijärvelle. Moni tuntee taatusti myös Pyynikin näkötornin ja sen legendaariset munkit. Näiden kahden ikonisen nähtävyyden lisäksi meillä on takataskussamme lisää paikkoja, joista pääset tutustumaan kaupunkiin lintuperspektiivistä.

Ensimmäinen vinkkimme on kiva kattoterassikahvila Café Katto. Se sijaitsee Finlaysonin alueella, ja kulku kahvilaan tapahtuu Siperian liikekeskuksesta seuraamalla paikalle johtavia tarroja. Ota hissi viidenteen kerrokseen ja astu sisään kahvilaan. Nappaa mukaan juoma ja hyvä leivos (kahvilan kaikki tarjottavat ovat gluteenittomia) ja suuntaa ulkoterassille. Sieltä avautuu upeat maisemat koko Tampereen ydinkeskustan ylle. Lämpimällä ilmalla tämä on loistava paikka nauttia auringosta.

Seuraavaksi voit suunnata Ratinan kauppakeskukseen Periscope -ravintolan yhteydessä sijaitsevalle terassille. Kesän viikonloppuiltoina tämä on yksi kaupungin kuumimmista menomestoista, mutta keskellä päivää voit nauttia rennommasta tunnelmasta ja ihailla näkymiä Ratinan suvantoon. Periscopen terassi on Pohjoismaiden suurin rooftop-terassi, joka ruoan ja juomien lisäksi tarjoilee uniikin spa-elämyksen: voit varata itsellesi pääsyn terassilla sijaitsevaan saunaan ja poreammeeseen! Aikamoista!

Erityisesti auringonlaskun aikaan suosittelemme suuntaamaan Torni hotellin Moro Sky Bar -baariin. Torniin voit mennä sisään, vaikket yöpyisi hotellissa. Mene vastaanottotiskin ohi kohti hissejä ja nouse ylös 25.kerrokseen (tuo on niin korkealla, että korvat menevät melkein lukkoon). Astu sisälle baariin, tilaa tiskiltä herkullinen drinkki ja siirry ikkunoiden ääreen tai ihanalle divaanille nauttimaan upeista näkymistä. Sky barissa voit ihailla näkymiä Tampereen keskustaan, mutta myös Kalevan kaupunginosaan.

Lopuksi

Tampereen nähtävyydet eivät olleet tässä. Seuraavassa postauksessa jaamme lisää vinkkejä Tampereen uniikeista yöpymiskohteista ja kivoista kahviloista.

Aivan lopuksi on tietenkin pakko mainita ihanasta Tallipihasta, jossa Suklaapuodin päämaja sijaitsee. Lue aiemmasta postauksestamme vinkit vierailuun Tallipihalla.

2 thoughts on “Suklaapuotilaiset suosittavat! Tampereen nähtävyydet osa 1

  1. Pingback: Suklaapuotilaiset suosittavat! Tampereen nähtävyydet osa 2 - Tallipihan Suklaapuoti

  2. Pingback: Suklaapuotilaiset suosittavat! Tampereen nähtävyydet osa 3 - Tallipihan Suklaapuoti

Comments are closed.