Kesälomalla Tallipihan Suklaapuotiin? Katso kesän tapahtumat ja vinkit vierailuun!

Tallipihan Suklaapuoti

Tallipihan Suklaapuoti on suosittu käyntikohde ympäri vuoden, mutta erityisesti kesän ja joulun ajat ovat puodissa erityisen tunnelmallisia. Oletko itse suunnittelemassa kesälomareissua Tampereelle? Siinä tapauksessa muista vierailla historiallisella Tallipihan alueella ja poiketa Suomen upeimmassa suklaapuodissa!

Tallipihan Suklaapuoti on herkuttelijan taivas. Meiltä löydät kattavan valikoiman suklaita, salmiakkeja, fudgeja, toffeita, karkkeja, tikkareita sekä pakattua teetä ja kahvia. Valikoimamme koostuu pääasiassa huolella valikoiduista eurooppalaisten laatuvalmistajien herkuista, mutta mukaan mahtuu myös muutamien paikallisten valmistajien käsintehtyjä suklaita. Emme siis itse valmista suklaata, vaan olemme erikoistuneet tarjoamaan sinulle kattavan valikoiman löytämistämme ja loistavaksi toteamistamme tuotteista. Meiltä löydät herkkuja jopa 40 eri valmistajalta!

Suklaapuodin kenties suosituin vetonaula on upea konvehtivitriini, josta löydät liki 100 erilaista irtokonvehtia sekä valikoiman Kultasuklaan irtolevyjä. Älä anna konvehtien määrän häkellyttää; henkilökuntamme antaa mielellään sinulle suosituksia ja kertoo omat suosikkinsa (olemme maistaneet kaikkea – monesti useaan kertaan!). Jos sinulla on muutenkin mitä tahansa kysyttävää esimerkiksi erikoisruokavalioihin sopivista tuotteista tai kaipailet vaikkapa lahja- tai tuliaisideoita, vedä meitä hihasta ja me autamme eteenpäin.

Suklaapuodin lisäksi Tallipihalta löytyy myös muita ihastuttavia puoteja.

Mitä muuta Tallipihalta löytyy?

Mies ja hevonen Tallin valjashuoneen (nykyinen Suklaapuoti) edustalla.

Tallipihan alue on kiinteä osa Tampereen historiaa 1800-luvun työläiskaupunkina. Tallipiha on entinen ajurikortteli, jonka Finlaysonin tehtaanpatruuna Wilhelm von Nottbeck rakennutti talouspihaksi upeita hevosiaan ja niiden hoitajia varten. Wilhelm saapui Pietarista Tampereelle 20-vuotiaana nuorukaisena vuonna 1836, ja hänen patruuna-aikanaan Finlaysonin puuvillatehtaan työntekijämäärä kasvoi 48 hengestä liki 2000 henkilöön. Wilhelm asui vaimoineen ja lapsineen aivan Tallipihaa vastapäätä Finlaysonin palatsissa. Isä-Wilhelmin aikaan Finlaysonin palatsi oli puinen rakennus, ja Wilhelmin poika rakennutti puuhuvilan tilalle nykyisen kivipalatsin.

Suklaapuoti sijaitsee pihan koristeellisimmassa rakennuksessa, Tallin valjashuoneessa. Pihasta löytyy Tallin lisäksi Kuskin talo, Vahdin talo, Tallimestarin talo, Tallimiehen talo sekä vaunuvaja. Talot ovat entisiä asuintaloja, joiden entisöinnissä on pyritty kunnioittamaan rakennusten historiaa. Taloihin johtavat kapeat portaat ja sisätiloissa on säilytetty muun muassa vanhoja kakluuneja.

Siniharmaassa Kuskin talossa sijaitsee Tallipihan kahvila. Kahvilasta löydät herkullisia leipomuksia, pullia, piirakoita, kakkuja, salaatteja sekä tietenkin erilaisia kahveja, teetä ja limonadeja. Kesäaikaan kahvilan ulkopuolelta löytyy ulkokioski, ja kahvilan ja kioskin herkkuja voi jäädä nauttimaan myös puiden varjoon kahvilan terassille. Kioskista saa muun muassa jäätelöitä ja hyviä vohveleita.

Kahvilaa vastapäätä sijaitsee Vahdin talo, joka on todellinen aarreaitta. Talosta löytyy kangaspussukoita, kortteja, fanituotteita, nostalgisia pelejä, leluja, rintaneuloja, mukeja, kylttejä ja vaikka mitä muuta. Pihan toiselta puolelta löytyy Nooran putiikki, joka sijaitsee entisessä Tallimestarin talossa. Putiikista löydät persoonallisia sisustustuotteita, kotimaisia koruja ja kodin tuotteita sekä Annie Sloan -maaleja. Vaaleanpunaisesta söpöstä Tallimiehen talosta voi ostaa muun muassa upeita kalligrafin kirjoittamia kortteja, käsintehtyjä nukkekodin kalusteita, suloisia pehmoeläimiä sekä taidokkaita lasitöitä. Tutustu Tallipihan puoteihin TÄSTÄ.

Tallipihalta löytyy muutama kiekollinen tunnin pysäköintipaikka sekä yksi inva-paikka. Lisää maksullisia pysäköintipaikkoja löytyy kadun varrelta sekä Finlaysonin parkkihallista. Suklaapuotiin pääsee luiskaa pitkin, mutta muut puodit eivät ole esteettömiä. Maksullinen yleisö-wc löytyy pihan keskellä sijaitsevasta Vaunuvajasta.

Tallipihan eläimet ja tapahtumat

Tallipihalla järjestetään tapahtumia ympäri vuoden. Tapahtumien aikana pihan keskellä sijaitsevissa kioskeissa on vierailevia myyjiä. Voit tutustua Tallipihan tapahtumiin TÄÄLTÄ. Esimerkkejä kesän kivoista tapahtumista ovat Kesäkauden avajaiset, vintage-vaatteiden ja -tuotteiden tapahtuma Suvi-Vintage, Tallipihan juhannus sekä Elomarkkinat. Kaikkiin tapahtumiin kuten Tallipihalle muutenkin on vapaa pääsy!

Tallipihan eläinystävät vierailevat valikoiduissa tapahtumissa sekä viihtyvät pidemmän aikaa kesäisin. Kesällä Tallipihalta löytyvät pupuperhe, kanarouvat, pieni marsuperhe sekä Tallipihan Ponitouhujen ponikaverukset. Hevonen ja vossikka vierailevat osassa tapahtumista. Voit tarkistaa eläinystävien vierailuajat TÄÄLTÄ.

Lämpimästi tervetuloa viettämään rentoa lomapäivää Tallipihalle ja erityisesti tervetuloa tunnelmalliseen Suklaapuotiin!

Kuvat: Eveliina Lehtiniemi / eveliinavisuals

1 thoughts on “Kesälomalla Tallipihan Suklaapuotiin? Katso kesän tapahtumat ja vinkit vierailuun!

  1. Pingback: Tampereen nähtävyydet osa 1 - Tallipihan Suklaapuoti

Comments are closed.