Suklaapuotilaiset suosittavat! Tampereen nähtävyydet osa 2

Tampere on sekä Suklaapuodin että monen suklaapuotilaisen koti. Me tykkäämme valtavasti tästä Suomen vetovoimaisimmasta kaupungista ja halusimme tänä kesänä koota teille postaussarjan suklaapuotilaisten Tampere-vinkeistä. Vinkkejä on julkaistu pitkin kesää Suklaapuodin Instagram-tilillä (löydät vinkit kohokohdista). Käy lukemassa myös aiempi postaus Tampereen ihanista kävelyreiteistä ja paikoista, joissa voit ihailla kaupunkia yläilmoista käsin.

Tällä kertaa pureudumme Tampereen uniikkeihin majoituskohteisiin sekä kivoihin kahviloihin.

Ihanan erilaiset majoituskohteet

Tampereelta löytyy muutamia upean persoonallisia majoituskohteita, joissa yöpyminen on elämys itsessään. Tähän postaukseen nostimme neljä omaa suosikkiamme.

Ensimmäisenä on hiljattain vuonna 2023 avattu Hotel Sandsund. Tämä Tampereen Herrainmäellä sijaitseva vuonna 1912 sijaitseva villa on toiminut kauniina kotina sekä toimistona. Pieni putiikkihotelli pitää sisällään muutaman persoonallisesti ja tyylillä sisustetun huoneen sekä tunnelmallisen aamiaissalin. Hotellin sijainti on mitä loistavin Tampellan rauhaisan asuinalueen kupeessa, kivenheiton päässä kaupungin ydinkeskustasta.

Hotelli Sandsund

Toinen keskustassa sijaitseva hotelli on ketjuhotelleista persoonallisin Radisson Blu Grand Hotel Tammer. Vuonna 1929 valmistunut Tammer on Suomen kolmanneksi vanhin hotelli, jossa on yöpynyt muun muassa Marsalkka Mannerheim aikoinaan. Kun astut sisään hotellin aulaan, tulet siirtyneeksi kuin aikamatkalle kiinnostavalle 1920-luvulle. Vaikka et yöpyisikään Tammerissa, me suklaapuotilaiset suosittelemme hotellin superaamiaista, joka nautitaan kenties Tampereen kauneimmassa aamiaissalissa.

hotelli tammer aula

Seuraavat kaksi hotellia sijaitsevat Viinikan puutalokaupunginosassa noin puolentoista kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Lillan Hotel & Kök on viehättävä hotelli ja ravintola. Vuonna 1927 valmistunut puutalo kätkee sisäänsä muutaman persoonallisen huoneen. Hotellin ravintola tarjoilee muun muassa suosittua aamiaista tai lounasta, joille voit poiketa vaikket yöpyisi hotellissa. Kesäisin on ihana poiketa Lillaniin rauhalliselle aamiaiselle, jota voi nauttia vaikkapa rakennuksen takapihalla puutarhassa omenapuiden alla.

Etu-Viinikasta löytyy myös suloinen yhden huoneiston miniputiikkihotelli Villa Lullan. Kauniisti sisustetusta miniasunnosta löytyy muun muassa hyvinvarusteltu keittiö ja oma sauna. Jos kaipaat todella uniikkia majoitusta, viehättävä Villa Lullan tarjoilee juuri sitä.

Lillanin keittiö tarjoilee muun muassa suosittua aamiaista ja lounasta. Tilaa voi varata myös yksityistilaisuuksiin.

Poikkea Tampereen suloisissa kahviloissa

Tampereelta löytyy valtava määrä ihania kahviloita, ja meillä oli vaikeuksia valita vain muutama tähän vinkkaukseen. Ensimmäisenä kehotamme suuntaamaan Tampereen yli 120 vuotta vanhaan kauppahalliin, jossa sijaitsee ihana Café de Halle. Täältä löydät tuoreet ja hyvänmakuiset makeat ja suolaiset paikan päällä valmistetut herkut sekä ihanan ystävälliset asiakaspalvelijat!

cafe de halle

Tampereen parhaat vohvelit saat ikonisesta jo yli 30 vuotta toimineesta kaupungin pienimmästä kahvilasta Tampereen Vohvelikahvilasta. Tämä pikkuruinen entiseen autotalliin rakennettu kahvila pitää sisällään vain muutaman pöydän, jotka ovat usein täynnä. Eikä ihme, täältä saat maistuvat suolaiset ja makeat vohvelit sekä loistavia gluteenittomia vohveleita!

Mikäli letut ovat enemmän sinun juttusi, suuntaa Uittotunnelin kahvilaan hieman keskustan ulkopuolelle. Pääset tänne bussilla, pyörällä tai omalla autolla (toki kävellenkin, jos maltat reippailla hieman). Kesäisin auki olevasta Uittotunnelin kahvilasta saat täyttävät suolaiset ja makeat letut, joille on vaikea löytää vertaistaan.

Pyynikintorilta löytyy puolestaan uniikki kahvila Pyynikintorin Liha ja Kahvi. Entisessä lihakaupan tiloissa toimiva kahvila on kuin matka ulkomaille. Kahvilassa soi tunnelmallinen jazz-musiikki, sisustus henkii keski- tai eteläeurooppalaista tunnelmaa ja kahvilan valikoimasta löytyy hyvän kahvin lisäksi muun muassa mannermaista aamiaista tai espanjalaista perunapiirakkaa ja salaatteja.

Pyynikintorin liha ja kahvi tampere

Vinkkauksen viimeiset kaksi kahvilaa eivät sijaitse Tampereella, mutta ovat niin ihanat, että ne ansaitsevat päästä tälle listalle. Pirkkalassa sijaitseva Seela ja Lempäälässä sijaitseva Siiri ovat sisarkahvilat, jotka kumpainenkin sijaitsevat luonnonkauniilla paikalla suloisessa vanhanajan puutalossa. Näistä kahviloista löytyy todella hyviä suolaisia ja makeita herkkuja – testaa ainakin maailman parhaat korvapuustit!

Cafe siiri lempäälä

Lopuksi

Tässä oli taas pieni pintaraapaisu Tampereen salatuista helmistä. Seuraavassa osiossa vinkkaamme ilmaisista kohteista Tampereella sekä suosittelemme muutamaa meistä kivaa shoppailupaikkaa.