Hurmaa illanistujaisten tai pikkujoulujen vieraat upealla herkkulautasella eli platterilla, jonka voit koota Tallipihan Suklaapuodin valikoimasta. Herkkulautanen on helppo koota: tarvitset vain suuren lautasen tai tarjottimen, muutaman minuutin sekä tietenkin näyttäviä erilaisia herkkuja. Näillä ohjeilla ja vinkeillä onnistut varmasti!
Miten koota jouluinen herkkulautanen?
Jos olemme ihan rehellisiä, näissä kuvissa näkyvät suklaiset herkkulautaset on koottu ilman sen suurempaa strategiaa tai suunnittelua – Suklaapuodille tyypilliseen tapaan! Olemme yksinkertaisesti keränneet puodin valikoimasta herkullisen näköisiä tuotteita, jotka meidän mielestä sopivat ulkonäöltään yhteen ja maistuvat hyviltä. Luovuuden saa siis päästää valloilleen.
Muutamia yleisiä vinkkejä osaamme kuitenkin antaa. Suosittelemme valitsemaan herkkulautaseen erinäköisiä, -muotoisia ja -värisiä konvehteja, keksejä sekä kauniita makeisia. Voit lisäksi täydentää herkkulautasta sesongin mukaan esimerkiksi kuivatuilla taateleilla, tuoreilla marjoilla tai pähkinöillä, rusinoilla tai vaikkapa kuivatuilla karpaloilla. Ja tietenkin tärkein: varaa herkkuja riittävästi, sillä kokoamisen aikana ”laaduntarkistukseen” saattaa hävitä konvehti jos toinenkin ;).
Ylemmän kuvan herkkulautaseen nappasimme muun muassa:
- kirsikkakonvehteja
- tyrni-ruiskaunokkikonvehteja
- vadelmaneliö-konvehteja
- pink champagne -konvehteja
- tummasuklaa-appelsiinikonvehteja
- maitosuklaa-hasselpähkinäpalloja
- Chjokon suklaapäällystettyjä piparkakkuja
- Venchin kääreellisiä konvehteja
- Belgialaisia joulukuusikuvioita kultaisilla nonparelleilla
- Kullan ja kuparin värisiä lakritsi-suklaapalloja
- Pähkinöitä, rusinoita, kuivattuja karpaloita
Yllä näkyvästä syksyisestä herkkulautasesta löytyy:
- vaniljfudgea
- suklaakakkukonvehteja
- mustaherukka-maitosuklaakonvehteja
- metsämarjakuppikakkuja
- Kultasuklaan rommirusina- ja riisimurolevyjä
- marjatorttukonvehteja
- mokkakuppikakkuja
- creme-brulepalloja
- coca-colakuppikakkuja
- samppanjapalloja
- ChocoMe-tummasuklaalevyä, jossa on pistaasia, orvokin terälehtiä ja mustaherukkaa
- tuoreita mustikoita ja vadelmia
Vinkit herkkulautasen kokoamiseen
- Aloita lautasen kokoaminen juuri ennen tarjoilua.
- Herkkulautasta varten kannattaa varata suuri laakea lautanen, jossa konvehdit pysyvät paikoillaan.
- Aloita kokoaminen isoimmista tuotteista, kuten pipareista tai suklaalevyn paloista.
- Asettele seuraavaksi konvehdit mauttain. Laita erivärisiä konvehteja vierekkäin siten, että väritys silti sointuu kauniisti yhteen.
- Asettele lopuksi pienet makeiset muiden tuotteiden päälle tai pieniin väleihin. Voit asetella osan pienistä tuotteista myös erillisiin minikulhoihin.
- Lisää viimeisenä mahdolliset tuoreet marjat.
Onnea herkkulautasen ideointiin ja kokoamiseen! Kerää inspiraatiota verkkokauppamme valikoimasta TÄSTÄ.
* Kuvissa näkyvissä lautasissa on osittain sesonkiherkkuja, joita ei välttämättä ole ympäri vuoden saatavilla puodeissa. Kaikkia tuotteita ei myöskään löydy verkosta, mutta ajantasaisesta valikoimasta löydät varmasti ihanat tuotteet oman herkkulautasen kokoamiseen 🙂