Gluteenitonta, pähkinätöntä, maidotonta ja laktoositonta suklaata – esittelyssä Malmö Chokladfabrik

Malmö Chokladfabrik

Seuraavassa esittelyssä haluamme nostaa esiin laadukkaan suklaavalmistajan, joka on tunnettu erikoisruokavalioihin sopivista suklaista. Yrityksen tuotteista löytyy gluteenitonta, pähkinätöntä, soijatonta sekä myös maidotonta ja samalla tietenkin laktoositonta suklaata. Lisäksi käytetyt raaka-aineet ovat pitkälti luomua ja reilua kauppaa. Kyseessä on Etelä-Ruotsista Malmön kaupungista tuleva Malmö Chokladfabrik.

Me Suklaapuodissa tutustuimme Malmön tuotteisiin, kun etsimme täydennystä allergiaystävällisten ja vegaanisten tuotteiden valikoimaamme. Tykästyimme suklaalevyjen makumaailmaan (erityisesti tumma suklaa vei kielen mennessään – se ei ole liian makeaa eikä yhtään kitkerää, vaan juuri täydellistä) sekä värikkäisiin suklaastruuttiin. Eipä aikaakaan, kun Tallipihan Suklaapuoti alkoi maahantuoda Malmön tuotteita, ja nykyään nämä ruotsalaiset herkut ovat kuuluneet valikoimamme jo useiden vuosien ajan.

Malmö Chokladfabrik – yrityksen tarina

Malmö Chokladfabrik perustettiin 2000-luvun alussa, mutta Malmön kaupungin suklaanvalmistus ulottuu paljon pidemmälle, aina 1880-luvulle asti. Vuonna 1888 Emil Nissen perusti Malmö Choklad och Konfektfabriks AB:n, jonka nimi muuttui myöhemmin Mazettiksi. Emilin rakkaus suklaaseen elää nykyään muun muassa Malmön tuotteiden ulkoasussa – nimittäin pakkausten raitakuviointi on saanut inspiraationsa vanhan Malmön tehtaan savupiippujen kuvioinnista.

Malmö Choladfabrik suklaa

Nykyinen Malmö Chokladfabrikin tarina sai alkunsa puolestaan noin 20 vuotta sitten, kun Susanne ja Peter Hansson ja Lars Lindh perustivat yrityksen vuonna 2004. Alusta lähtien tavoitteena oli tehdä herkullista suklaata mahdollisimman korkeilla laatustandardeilla. Malmö Chokladfabrikilla suklaat valmistetaan itse aina kaakaopavuista lähtien. Yritys hankkii parhaat mahdolliset kaakaopavut, jotka paahdetaan yrityksen omassa kaakaopaahtimossa. Myös muut suklaassa käytetyt raaka-aineet ovat mahdollisimman korkealaatuisia sekä luomua ja reilua kauppaa, jos vain mahdollista.

Noin kymmenisen vuotta sitten yritys sai uudet omistajat veljeksistä Jens ja Jakob Fylkneristä. Jens vastaa yrityksessä markkinoinnista ja myynnistä, kun taas Jakob toimii talouspuolen ja ostojen kanssa. Alkuperäinen perustaja Lars on edelleen vahvasti mukana toiminnassa. Hän työskentelee yrityksessä vanhempana suklaamestarina ja vastaa kaikesta tuotannosta ja valvoo koneiden toimintaa.

Malmön tuotteet Tallipihan Suklaapuodissa

Meillä Tallipihan Suklaapuodissa löytyy mukava valikoiman Malmö Chokladfabrikin suosituimpia tuotteita. Tallipihan puodilla on laajin valikoima, mutta myös Kauppahallin puodilla ja verkkokaupassa on Malmön tuotteita. Värikkäistä suklaanappeja sisältävistä struuttapusseista meiltä löytyy muun muassa vadelmaa (vegaaninen), appelsiini-inkivääriä (vegaaninen), suolacaramel-kardemummaa ja vadelma-lakritsia.

Malmö Chokladfabrik struutat suklaa

Erityisen suosituiksi meillä ovat osoittautuneet Mylk ”maitosuklaa”- ja ”valkosuklaa”napit. Nämä tuotteet ovat aivan maito- tai valkosuklaan näköisiä, mutta ne eivät sisällä ollenkaan maitoa (eivätkä pähkinää, soijaa, kananmunaa tai gluteenia). Tuotteet ovat kookospohjaisia ja ihanan täyteläisiä. Ne sopivatkin loistavasti esimerkiksi leivontaan, kun tarvitaan vaaleaa maidotonta suklaata. Erittäin suosittu on myös MYLK polka -pikkupatukka. Tämä 52 prosenttia kaakaota sisältävä patukka maistuu herkulliselle piparmintulle, on myös erittäin allergiaystävällinen ja sopii loistavasti myös lasten makuun.

Malmön valikoimaa

Näiden tuotteiden lisäksi puodeiltamme löytyy valikoima Malmön suklaalevyjä. Levymausta voi testailla maitosuklaa-merisuolaa, tummasuklaa-kahvipapua, luomu 70 % tummaa suklaata, tummasuklaa-merisuolaa sekä tummasuklaa-appelsiininkuorta.

Jos siis etsit laadukasta gluteenitonta, pähkinätöntä, maidotonta, vegaanista tai laktoositonta suklaata, tutustu ehdottomasti meillä Tallipihan Suklaapuodilla löytyviin Malmön tuotteisiin.

Selaa Malmön valikoimaa verkkokaupassamme TÄSTÄ.