Hiihtoloma koittaa? Tule Tallipihan Suklaapuotiin Tampereelle

Onko hiihtoloma parhaillaan käynnissä vai ihan kulman takana? Etsitkö talvista tekemistä Tampereen seudulla? Tule poikkeamaan meillä Tallipihan Suklaapuodissa! Päämajamme sijaitsee Tampereen historiallisella Tallipihalla Finlaysonin alueella ja toinen pienempi puotimme löytyy ihan Tampereen ydinkeskustasta yli 120-vuotiaasta Tampereen kauppahallista.

Molemmista puodeista löydät ihanan valikoiman talvisia herkkuja, kuten suosittuja suklaatryffeleitä, hiihtoreissulla lämmittäviä kaakaoita sekä tietenkin jo pieneen kuuluisuuteen nousseen irtovitriinin täynnä erilaisia suklaakonvehteja. Talvilomien kunniaksi molemmista puodeista sekä verkkokaupasta löytyy myös loistavia hiihtolomatarjouksia! Katso verkkokaupan tarjoukset TÄSTÄ.

Hiihtoloma-aika: mitä koettavaa Tallipihalla on?

Hiihtolomalaiselle Tallipiha tarjoaa nähtävää niin historiasta kiinnostuneille, nautiskelijalle, shoppailijalle kuin lapsiperheillekin. Alue on avoinna ympäri vuoden ja sinne on aina vapaa pääsy.

Suklaapuoti Tampere hiihtoloma

Mikä sitten on Tallipihan historia? Tiivistettynä voidaan sanoa, että Finlaysonin merkittävin tehtaanpatruuna Wilhelm von Nottbeck rakennutti Tallipihan 1800-luvulla talouspihaksi hevosia ja niiden hoitajia varten (Nottbeckien historiasta on nähtävillä kiinnostava näyttely Tallipihan naapurissa Milavidan palatsissa). Pihan koristus oli kaunis tallirakennus, josta Suklaapuoti löytyy nykyään. Pihapiirissä sijaitsi myös erilaisia asuinrakennuksia: kuskin, vahdin, tallimiehen ja tallimestarin perheen talot sekä vaunuvaja ja kanala. Wilhelm itse asui vaimoineen ja lapsineen aivan Tallipihaa vastapäätä Finlaysonin palatsissa, joka sekin on nähtävyys itsessään.

Tehtaanpatruuna-ajan jälkeen Tallipihan rakennuksissa asui Finlaysonin tehtaan työntekijöitä, mutta aikaa myöten rakennukset jäivät rapistumaan. Vuosikausien jälkeen rakennukset olivat jopa niin huonossa kunnossa, että Tampereen kaupunki harkitsi alueen purkamista. Onneksi päätettiin toisin, ja Tallipihan entisöintityöt aloitettiin 1990-luvun loppupuolella. Nykyään nämä hyöty- ja asuinrakennukset on kunnostettu uuteen loistoon vanhaa kunnioittaen. Tallimestarin, tallimiehen ja vahdin taloista löydät nykyään suloisia puoteja täynnä kädentöitä, sisustusesineitä, retrotavaraa ja persoonallisia kortteja. Täältä voit hankkia kivoja Tampereen-tuliaisia itselle tai lahjaksi. Tutustu Tallipihan puoteihin TÄÄLLÄ.

Tallipihan Suklaapuoti julkisivu. Upea suklaakauppa Tampereella ja verkossa.

Tallipihan nostalginen kahvila sijaitsee kuskin talossa, ja näin talviaikaan kannattaa ehdottomasti testata kahvilan legendaariset kaksikerroksiset laskiaispullat omavalintaisilla täytteillä! Huiman suosion ansiosta näitä herkkuja saa vielä laskiaisen jälkeenkin.

Tallipihalla voit tavata myös vierailevia eläinystäviä tapahtumissa sekä kesä- ja joulusesongissa. Hiihtomien aikaan pääset tekemään tuttavuutta ponien kanssa valittuina päivinä. Tallipihan Ponitouhut järjestää päiväleirejä maanantaista keskiviikkoon 26-28.2. Tarjolla on myös ponitalutusta 29.2.-3.3. to-su klo 11-15. Voit käydä lukemassa lisää täältä.

Vieraile Suomen upeimmassa suklaapuodissa

Tallipihan Suklaapuoti

Tallipihalta löytyy myös (ainakin meidän mielestä ja olemme puolueellisia) Suomen taatusti upein Suklaapuoti. Valikoimissamme on herkkuja peräti 40 eri valmistajalta – pääasiassa sellaisilta eurooppalaisilta valmistajilta, joiden tuotteita et isoista kaupoista löydä. Toki valikoimissamme on myös kotimaisia käsintehtyjä herkkuja. Valikoimamme ei rajoitu pelkkään suklaaseen, vaan meiltä löydät runsaasti erilaisia salmiakkeja (testaa ainakin superhyviä Klepper & Klepperin salmiakkeja, maailman suolaisinta salmiakkilakua Ruotsista ja suosittuja islantilaisia salmiakkeja), fudgeja, makeisia, toffeita sekä pakattua teetä, kaakaoita ja paikallisten paahtimoiden kahveja… Tämä paikka on jokaisen herkuttelijan taivas – tai siis suorastaan pyhiinvaelluskohde!

Puotimme kenties suosituin ”nähtävyys” on liki 100 erilaisen suklaakonvehdin irtovitriini. Täällä pääset valitsemaan herkkuja vanhan ajan karkkikaupan tyylillä ja kokoamaan juuri oman maun mukaisia suklaasettejä tai näyttäviä suklaarasioita. Meiltä löydät myös runsaasti vaihtoehtoja erilaisille erikoisruokavalioille. Kysy rohkeasti – henkilökuntamme auttaa mielellään ja kertoo (joskus ihan pyytämättä :D) omat suosikkinsa.

Tallipihan Suklaapuoti – Ihana suklaakauppa Tampereella ja verkossa.

Tallipihan puotimme on avoinna ympäri vuoden arkisin klo 11–18 ja viikonloppuisin klo 11–16. (Tarkista poikkeavat aukiolot verkkosivuiltamme puodit-osiosta).

Poikkea puodillamme kauppahallissa

Tampereen vierailulla ei kannata unohtaa käyntiä ikonisessa Suomen ja koko Pohjoismaiden suurimmassa kauppahallissa. Hallilta löydät kivoja kahviloita, Tampereen parhaita lounaspaikkoja, herkkupuoteja astetta parempiin ruokaostoksiin sekä tietenkin Tallipihan Suklaapuodin sisarliikkeen. Kauppahallin puotimme on tiivistetympi versio Tallipihan puodista, mutta sieltä löydät kaikki suosituimmat tuotteemme sekä tietenkin laajan irtovitriinin.

Mikäli hiihtoloman aikoihin talvinen sää yllättää, kauppahallin puotimme sijaitsee näppärästi ihan Tampereen keskustassa. Pääset kulkemaan sinne vaikka Sokoksen sisätilojen kautta.

Tallipihan Suklaapuoti – Tampereen Kauppahallin suklaakauppa.

Kauppahallin puotimme on myös avoinna vuoden ympäri arkisin klo 10–18 ja lauantaisin klo 10–16. Kauppahallin puoti on lähtökohtaisesti suljettu pyhäpäivinä ja sunnuntaisin (tarkista poikkeavat aukiolot puodit-osiosta).

Oletko vielä vieraillut jommallakummalla puodillamme? Olit tai et, lämpimästi tervetuloa puodeillemme niin hiihtolomalla kuin aina muulloinkin! ❄️