Esittelyssä NelleUlla – naisten valmistamaa käsintehtyä suklaata

Suklaapuoti NelleUlla konjakki viikuna

Yksi suosituimmista suklaavalmistajistamme on Latviasta Riiasta kotoisin oleva NelleUlla. NelleUlla valmistaa laadukkaita käsintehtyjä suklaita, joissa yhdistyvät pohjoisen villin luonnon maut sekä skandinaavinen design. Yrityksen tavoitteena on luoda herkullisia suklaakonvehteja ja -levyjä, jotka tekevät vaikutuksen niin makujen kuin ulkonäönkin puolesta. Tuotteet ovat hurmanneet täysin ainakin meidät suklaapuotilaiset! NelleUllan upeat suklaat ovat yksiä ensimmäisiä tuotteita, joita Tallipihan Suklaapuoti alkoi maahantuoda.

NelleUllan herkullinen pistaasikonvehti.

NelleUlla on vanha pohjoismainen naisen nimi, joka merkitsee valoa ja voimaa. Samaa merkitystä NelleUlla pyrkii välittämään suklaissaan: niissä yhdistyy villeys, voima, kauneus ja feminiinisyys.

Tallipihan Suklaapuodilla suosituimpia NelleUllan valmistamia tuotteita ovat erityisesti upeat irtokonvehtipallot. Vitriinimme monet suosituimmat tuotteet ovat itse asiassa NelleUllan käsialaa: näitä ovat muun muassa rakastettu caramel-suklaapallo sekä kullanhohteinen samppanja-maitosuklaakonvehti. Valikoimaamme kuuluu myös NelleUllan taidokkaita pakattuja suklaalevyjä, kuten kuohuviini-lehtikultalevy, caramel-suolalevy sekä tummasuklaa-pistaasilevy. Tutustu NelleUllan valikoimaan verkkokaupassamme TÄSTÄ.

Naisten käsityönä valmistamaa laatusuklaata

NelleUllan toimistolla Riiassa, Latviassa

Poikkeuksellisen NelleUllasta tekee se, että yritys on täysin naisten omistama, ja se palkkaa töihin ainoastaan naisia. Tämä on harvinaisuus suklaamaailmassa. Vaikka suklaan asiakaskunta koostuu kenties enemmän naisista, perinteisesti ala itsessään on ollut yllättävän miesvaltainen. Yrityksessä työskentelee noin 15 naista. NelleUllan toimitusjohtajana toimii Laura Sebre ja suklaamestarina Liene Zemite. Liene kertoo suhtautuvansa suklaanvalmistukseen kuin taidemaalari suhtautuu taiteeseen. Hänelle suklaa on kuin maalia, jolla hän voi valmistaa jotakin kaunista ja vaikuttavaa. Ja siinä hän on ainakin meidän suklaapuotilaisten mielestä todellakin onnistunut.

Upeiden marjaisten suklaakonvehtien valmistus etenee seuraavasti. Kaikki alkaa ontosta maito,- valko- tai tummasuklaapallosta, jossa on pieni reikä täytettä varten. Palloon pursotetaan täyte, ja se suljetaan. NelleUlla valmistaa itse kaikki täytteensä, ja niissä käytetään ainoastaan laadukkaimpia raaka-aineita. Esimerkiksi kaikki NelleUllan tuotteissaan käyttämät marjat ovat kotimaisia eli latvialaisia. Yrityksellä on oma koekeittiö, jossa testaillaan erilaisia täytevaihtoehtoja ja niistä parhaat valitaan lopulliseen tuotantoon. NelleUllan tuotteiden valmistusprosessi on tarkka ja se sisältää monta hidasta vaihetta. Kaikessa painotetaan puhtautta ja laadukkuutta. Yritys kouluttaakin kaikki työntekijänsä alusta alkaen itse, jotta he voivat varmistaa, että jokainen työntekijä omaksuu yrityksen standardit ja pieteetin, jolla asioita tehdään niin valmistus- kuin pakkausprosessissakin.

Kun täyte on pursotettu suklaakuoreen, suklaapallo upotetaan uudelleen sulaan suklaaseen. Pallon pinnasta tulee silloin kostean tahmea, jolloin pinta voidaan kuorruttaa. Suklainen pallo laitetaan seuraavaksi uppeluksiin kuorrutteeseen, joka voi olla vaikkapa kuivattua mangoa, mustaherukkaa, raparperia tai jopa lehtikultaa tai ruiskukkaa! Palloa pyöritellään käsin lusikalla usean kerran kuorrutteessa, jotta marjan tai hedelmän palat tarttuvat mahdollisimman hyvin. Lopuksi valmis tuote nostetaan pois hellävaraisesti käsin ja pakataan pakkauslaatikkoon.

Marjaisen suklaalevyn valmistus NelleUllalla.
Mustaherukkakonvehtien valmistaminen NelleUllalla

NelleUllan tuotteita myydään Euroopan lisäksi Lähi-Idässä, Japanissa ja Hong Kongissa. Suomessa löydät NelleUllan upeita suklaita Tallipihan ja Tampereen kauppahallin puodeiltamme sekä verkkokaupastamme.

Selaa NelleUllan valikoimaa TÄSTÄ.