Ota testaukseen superhyvä makea Klepper-salmiakki!
Tykkäätkö makeasta salmiakista, jossa on miellyttävän muhkea, pehmeä ja helposti lohkeava suutuntuma? Siinä tapauksessa tämä tuote on sinulle. Suklaasiskot Hanne ja Ulla ihastuivat Klepper & Klepper -salmiakkiperheen tuotteisiin messuilla alkuvuonna 2020. Silloin Suomessa kukaan oli tuskin vielä kuullutkaan näistä Hollannissa ihastuttaneista salmiakeista. Siskokset kuitenkin tuntivat suomalaisten hienostuneen salmiakkimaun ja vakuuttuivat, että tuote toimisi myös meillä Suomessa. Ei siis ihme, että me Tallipihan Suklaapuodissa aloimme myymään Klepper & Klepperin tuotteita ensimmäisinä Hollannin ulkopuolella.
Aluksi valikoimiimme kuului tämä punainen makea salmiakki ja sininen suolainen salmiakki. Myöhemmin valikoimiimme lisättiin keltainen hunajasalmiakki ja lila merileväsalmiakki (kyllä, se maistuu eksoottisesti merilevältä!). Suosittelemme testaamaan läpi kaikki maut, ja kertomaan meille suosikkisi. Suolainen sininen salmiakki on Klepperin tuotteista myydyin, mutta tämä punainen herkku antaa sille kyllä kovan vastuksen.
Salmiakit on pakattu täysin kompostoituviin vaaleanruskesiin pakkauksiin. Yhdessä pussissa on noin 200 grammaa.
Isän ja pojan luotsaama salmiakkiverstas
Klepper & Klepper on pieni isän ja pojan vetämä salmiakkiverstas Hollannista. Yritys sai alkunsa vuonna 1990 pienestä isä Klepperin pyörittämästä karkkikojusta, joka on vuosien saatossa laajentunut valmistamaan tätä maailman parhaaksi tituleerattua salmiakkia, The best licorice ever. Valloitettuaan Hollannin erikoisliikkeet Klepperit tähyilivät jo maan ulkopuolelle. Maailmanvalloitus alkoi juuri Suomesta, meiltä Tallipihan Suklaapuodista, ja on Suomen jälkeen jatkunut myös moneen muuhun maahan.
Tiesitkö, että tämä punainen makea salmiakki on Klepper & Klepper -tuoteperheen esikoinen? Se syntyi vuonna 2015 pitkän kehittelytyön tuloksena juhlavuosisalmiakiksi, jonka oli tarkoitus juhlistaa Klepperien karkkikojun 25-vuotista taivalta. Tuote sai huiman suosion, ja sitä tultiin hamstraamaan jopa satojen kilometrien takaa. Isä Klepper oli kuitenkin vakuuttunut, että tuotetta valmistettaisiin vain kyseisen juhlavuoden ajan. Onneksi liiketaloutta opiskellut poika Klepper sai isän pään käännytettyä, sillä hän oli vakuuttunut siitä, että tässä tuotteessa oli potentiaalia nousta maailmanmaineeseen. Ja loppu on sitten historiaa…
Gluteeniton ja gelatiiniton salmiakki
Kun tätä punaista salmiakkia kehiteltiin, siitä tuli vahingossa sekä gluteeniton ja gelatiiniton. Tätä reseptiä oli helppo jatkaa, ja niinpä kaikki Klepper & Klepper -tuoteperheen salmiakit ovat gluteenittomia ja gelatiinittomia. Lakritsin valmistuksessa käytetään yleensä vehnätärkkelystä, mutta Klepperin salmiakeissa käytetään perunatärkkelystä, joka on gluteenitonta. Lisäksi kaikki maut hunajaa lukuunottamatta ovat vegaanisia. Tämä herkku on sopii siis loistavasti monia erikoisruokavalioita noudattaville, ja onkin ollut suosittu lahjaidea.
Kiinnostuitko? Suosittelemme testaamaan Klepperin salmiakkeja, mutta varoitus! Näihin jää koukkuun!
Lue lisää Klepper & Klepperin tuotteista ja yrityksen historiasta Suklaapuodin blogista.