Kahvin ystävän valinta – La Praline Mokkatryffeli
Tämä La Praline Mokkatryffeli on hienostunut yhdistelmä pehmeää kahvia ja suussasulavaa suklaata. Tryffelin makua voisi kuvailla vähän kuin maailman parhaiksi täyteläisiksi mokkapaloiksi. Suklaatryffeli on lisäksi gluteeniton ja valmistettu ilman pähkinää.
Kokeile ihmeessä kaikki La Praline -tuoteperheen maut:
- merisuola
- kermatoffee
- kaakaopapurouhe
- appelsiini
- minttu
- mokka
- vadelma
- päärynä
- chili
- passion
Mokkatryffelin joukossa on pienen pieniä kahvipapurouheen palasia, jotka rouskuvat hieman ja antavat tuotteelle miellyttävän suutuntuman. Tryffelin pinnalla on kaakaojauhekuorutus, joka sulaa ihanasti suussa. Rasiassa on 200 g, eli n. 20–22 tryffeliä. Muista säilyttää tryffelit kuivassa ja viileässä, tuote ei tykkää kuumasta auringosta. Valmistettu Ruotsissa. Valmistaja La Praline Scandinavia AB.
10 vuotta Suklaapuodin suosituin pakattu tuote
Tiesitkö, että Suklaapuodin Ulla ei olisi aluksi millään ottanut näitä tryffeleitä edes myyntiin? Ulla ei itse asiassa edes suostunut maistamaan koko tuotetta, sillä hän ajatteli (monen tapaan), että hän ei pitänyt tryffelisuklaasta. La Pralinen edustaja lähestyi messuilla useana vuonna Ullaa ja yritti saada tätä edes kokeilemaan tuotteitaan. Yhtä sinnikkäästi Ulla kieltäytyi, kunnes eräänä vuonna hän myöntyi kokeilemaan merisuolatryffeliä, jotta edustajan häiriköinti loppuisi. No, kuinkas kävikään. Ulla laittoi yhden tryffelin suuhunsa ja hänen silmänsä suurenivat. ”Mitä tämä on, tämähän on ihan taivaallista!”, Ulla sai sanottua. Eipä aikaakaan, kun Tallipihan Suklaapuoti alkoi tuoda maahan La Pralinen tryffeleitä, ja niistä tuli heti samana vuonna puodin myydyin pakattu tuote. Merisuola on mauista suosituin, mutta kaikki ovat niin hyviä, että voit valita melkein silmät kiinni minkä tahansa tryffelimaun.
Pieni perheyritys Ruotsista
La Praline on pieni perheyritys, joka valmistaa ranskalaistyylisiä suklaatryffeleitä Ruotsissa Boråsissa. Kaikki alkoi vuonna 2001, kun Katharina ja Jean-Claude avasivat pienen suklaakaupan Göteborgissa. Ensimmäiset kymmenen vuotta he myivät laatusuklaita eri eurooppalaisilta suklaavalmistajilta, mutta takaraivossa kyti koko ajan idea valmistaa omia kaakaojauheella päällystetty tryffeleitä.
Vei vuosikymmenen, kunnes pariskunnan haave toteutui. Vuonna 2011 he löysivät sopivat tilat tuotteiden valmistukseen ja oma tuotanto nytkähti käyntiin. Ei mennyt aikaakaan, kun suussasulavia suklaatryffeleitä myytiin läpi Ruotsin. Nopeasti heistä tuli Ruotsin johtava tryffelivalmistaja, jolla oli lukuisia erilaisia herkullisia tryffelimakuja.
Tällä hetkellä La Pralinen täydellisiä suklaatryffeleitä myydään monessa Euroopan maassa. Me täällä Suklaapuodissa olemme ylpeitä Suomen maahantuojia näille superherkuille.
Tutustu muihin La Pralinen makuihin täällä.