Miten suklaa säilyy? Näin säilytät suklaan kotioloissa

Suklaan säilytys

Meiltä kysytään usein, miten Tallipihan Suklaapuodilta ostetut irtokonvehdit ja muut suklaat säilyvät. Milloin uskaltaa tehdä lahjaostoksia esimerkiksi jouluksi tai syntymäpäiväksi? Miten suklaa kannattaa säilyttää kotona? Tässä postauksessa saat vastaukset yleisimpiin suklaan säilymistä koskeviin kysymyksiin sekä vinkit siihen, miten säilytät suklaan parhaiten kotioloissa.

Tuotteiden säilyvyys

Tyylikäs klassinen suklaarasia Tallipihan Suklaapuodista

Verkkokaupastamme ostetuilla irtokonvehdeilla (sekä yksittäin myytävät että erilaiset suklaarasiat) parasta ennen -päiväykset ovat aina vähintäänkin 6 viikon päähän, usein huomattavasti pidemmälle. Suklaarasiat kootaan aina tilausten mukaan, ja parasta ennen -päivä lasketaan tilaushetkestä.

Tällä hetkellä (tilanne 1.11.2023) irtokonvehdeissa ja suklaarasioissa lähimmät parasta ennen -päiväykset ovat 1/2024. 

Erityisesti joulutuotteita ostetaan paljon lahjaksi ja monet haluavat tehdä hankinnat hyvissä ajoin. Mutta kuinka aikaisin uskaltaa tilata, jotta suklaan ”kehtaa” vielä antaa joululahjaksi? Kukaan ei taatusti halua, että joulun lahjasuklaissa parasta ennen -päiväykset ovat joulukuun lopulle. Olemme päätyneet siihen, että joulutuotteiden kohdalla ilmoitamme tuotteen tarkan parasta ennen -päiväyksen kunkin tuotteen omalla sivulla Lisätietoja-kentässä. Toivottavasti tämä helpottaa joululahjojen hankintaa!

Jouluiset suklaakonvehdit 15 kpl. Tilaa artesaanisuklaat lahjaksi Tallipihan Suklaapuodilta.

*Joulutuotteet ilmestyvät myyntiin viimeistään Suklaapuodin joulun avauksen jälkeen 20.11.2023 alkavalla viikolla.

Erilaisissa suklaalevyissä sekä muissa herkuissa säilyvyys on lähtökohtaisesti konvehteja parempi. Näissä tuotteissa parasta ennen -päiväykset ovat noin muutaman kuukauden – vuoden päähän.

Näin säilytät suklaata kotona

Miten suklaata kannattaa säilyttää kotona, jotta sen maku ja koostumus säilyy mahdollisimman hyvänä?

Suklaa on lämpöherkkä tuote. Suklaa säilyy parhaiten kuivassa ja viileässä valolta suojattuna, ja ihanteellinen lämpötila sille on 16–20 astetta. Kotioloissa normaali huoneenlämpö riittää hyvin. 

Suklaata ei tule säilyttää jääkaapissa. Jääkaappi on suklaalle liian viileä ja saattaa harmaannuttaa suklaan pinnan. Lisäksi suklaa on herkkä hajuille ja mauille, ja saattaa napata itseensä tuoksuja jääkaapin muista tuotteista. Erityisesti maitosuklaa on herkkä ottamaan itseensä hajuja ja makuja. Tästä syystä suklaata ei kannata säilyttää esimerkiksi kahvinkeittimen vieressä tai keittiön tasolla, josta se voi napata itseensä ruoanvalmistuksesta kantautuvia tuoksuja.

Liian lämpimässä suklaan rakenne voi pehmetä ja suklaa voi alkaa ”hikoilla”. Myös tällöin suklaan pinta saattaa harmaantua. Kesäaikaan kannattaakin säilyttää suklaa kodin viileimmässä paikassa (jääkaapin jälkeen). Myös puodilla moni vierailee kesäisin kylmälaukun kanssa, mikä ei ole ollenkaan pöllömpi idea!

Huomioi, että erityisesti pähkinää sisältävät suklaat ovat herkkiä harmaantumaan, vaikka suklaata olisikin säilytetty ihanteellisessa lämpötilassa. Onneksi harmaantuminen on vain esteettinen virhe, eikä vaikuta suklaan makuun.

Suosittelemme säilyttämään suklaarasiat tasaisella alustalla, jotta konvehdit säilyvät mahdollisimman hyväkuntoisina. Pakkaamme verkkokaupasta tilatut irtokonvehdit ja suklaarasiat mahdollisimman huolellisesti, mutta huomioi, että suklaat saattavat aina hieman vioittua postin kuljetuksessa. Kun ostat ikkunallisen konvehtirasian puodilta, saat mukaasi veloituksettoman paperikassin, jossa rasia kulkee ihanteellisesti vaakatasossa.

Huomioi tämä tilatessasi suklaata

Kun tilaat tuotteitamme verkkokaupasta, voit valita haluamasi toimitustavan – joko kotiinkuljetuksen tai noudon Postin noutopisteestä. Huomioi, että osa Postin noutopisteistä saattaa sijaita kaupan tai muun rakennuksen ulkopuolella, jolloin suklaa on altis ilman lämpötilalle. Suosittelemme valitsemaan noutopisteen, joka sijaitsee sisätiloissa. 

Mikäli valitsemasi noutopiste on täynnä, Posti saattaa toimittaa tilauksesi toiseen lähellä sijaitsevaan pisteeseen. Tämä on täysin Postista riippuvaista, emmekä pysty siihen vaikuttamaan. Huomioi myös, että kesällä hellepäivinä emme suosittele tilaamaan lainkaan suklaata verkkokaupasta.

Toivottavasti nämä tiedot ja vinkit auttavat suklaan säilyttämisessä. Autamme ja neuvomme sinua mielellään, mikäli sinulla on jatkokysymyksiä.