Laadukasta gluteenitonta suklaata Italian Pienmontesta – esittelyssä Venchi

Venchi Tallipihan Suklaapuoti

Me täällä Tallipihan Suklaapuodissa haluttiin vinkata valmistajasta, jonka laadukkaisiin tuotteisiin me ollaan itse ihastuttu! Kyseessä ovat Venchin korkealaatuiset, täydelliset pähkinäiset suklaat, joiden ylpeänä maahantuojana toimimme Suomessa. Moni on saattanut törmätä Venchin loisteliaisiin suklaakauppoihin tai jäätelöpuoteihin Italian reissullaan, mutta harva tuntee yrityksen kiinnostavaa historiaa. Tässä postauksessa kerromme hieman Venchin tarinasta sekä tietenkin valikoimiimme kuuluvista tuotteista. 😍

Laatua jo vuodesta 1878

Ensimmäinen yllätys meille itsellekin oli, miten perinteikäs suklaatalo Venchi on! Venchin historia juontaa juurensa peräti vuoteen 1878! Tuolloin Silvano Venchi perusti yrityksen nuorena parikymppisenä miehenä Torinossa, Italiassa. Hän käytti kaikki säästönsä pariin suureen pronssikattilaan, joilla hän alkoi harjoitella suklaan valmistusta.

Kokeilut tuottivat tulosta. Muutaman vuoden jälkeen Silvano kehitti ensimmäisen innovaationsa, nougatinen. Tämä herkku valmistettiin pilkotusta ja karamellisoidusta hasselpähkinästä, joka kuorrutettiin tummalla suklaalla. Muutenkin yritys keskittyi hiomaan pähkinän, pistaasin, mantelin ja suklaan liiton täydellisyyksiin asti. Voit oikeastaan valita Venchin valikoimasta minkä tahansa suklaalevyn silmät kiinni – kaikki ovat todella herkullisia! 😋

Kokeile Venchin valikoimasta myös muun muassa giandujaa, joka on suklaata sekoitettuna hasselpähkinätahnaan. Herkku syntyi aikoinaan Italiassa Napoleonin hallinnon aikana, jolloin brittiläisiä tuotteita ei päästetty Ranskan hallinnassa oleviin satamiin. Tämä aiheutti koko Manner-Euroopassa pulaa kaakaosta ja sai italialaisen Prochet-nimisen suklaavalmistajan ”jatkamaan” tavallista suklaata samettisen pehmeällä hasselpähkinätahnalla. Nykyään gianduja on tyypillinen perinteinen pienmontelainen herkku.

Yli 145 vuoden ajan Venchi on valmistanut korkealaatuisia suklaatuotteita, jotka ovat ovat hurmanneet meidän suklaapuotilaisten lisäksi monet muut klassisen suklaan ystävät ympäri maailmaa. Venchin laatusuklaita saa yli 70 merkittävästä kaupungista ympäri maailmaa – Tampere tietenkin yksi niistä! 😁

Kaikki suklaa on gluteenitonta!

Venchin tuotevalikoima on laaja ja monipuolinen. Kaikki tuotteet ovat luonnostaan gluteenittomia ja valikoimasta löytyy myös joitakin vegaanisia vaihtoehtoja. Liki kaikki tuotteet sisältävät pähkinää, mantelia tai pistaasia.

Verkkokauppamme valikoimasta me suklaapuotilaiset voimme lämpimästi suositella Cremino Pistaasisuklaalevyä, joka on kenties parasta pistaasisuklaata ikinä. Cremino-tuotesarja sisältää kolmikerroksisen suklaanautinnon, joka koostuu maito- ja valkosuklaasta, joihin on yhdistetty samettista pistaasitahnaa.

venchi cremino pistaasi

Klassisen pähkinäsuklaanystävälle sopii esimerkiksi perinteinen maitosuklaa kokonaiset hasselpähkinät -levy. Tässä laadukkaan maitosuklaan joukossa on rouskuvia Pienmonten alueelta tulevia hasselpähkinöitä.

Juhlahetkiin kuten esimerkiksi syntymäpäivälahjaksi kannattaa katsastaa suositut suklaacubat.

Tule hakemaan Venchin suklaita puodeiltamme

Venchin suklaata on siis saatavilla puodeillamme ja verkkokaupassamme. Tallipihan puodilla on kaikista laajin valikoima, joten jos olet Tampereen seudulla ja mielit kokeilla näitä laatusuklaita, suuntaa siis sinne!

Aina aika ajoin puodeillamme on myös maistiaisia Venchin suklaalevyistä, joten jos tuuri käy, saatat päästä maistamaan levyjä puodeillamme! Joka tapauksessa kerromme mielellään suosituksia omista suosikkimauistamme, jotta löydät täydelliset herkut itsellesi tai lahjaksi!

Puotimme ovat avoinna ympäri vuoden! Tallipihan puotimme on avoinna joka päivä (pl. joulun ja juhannuksen pyhät ja muutama yksittäinen päivä).