Vieraile Suklaapuodissa joulun aikaan – tässä joulun aukioloajat ja vinkit vierailuun

Tallipihan suklaapuoti joulu

Joulu on meillä Suklaapuodissa vuoden tunnelmallista mutta ehdottomasti myös kiireisintä, hulluinta ja hauskinta aikaa. Puodin kulisseissa jouluun valmistautuminen alkaa hyvissä ajoin. Jo syyskuun puolella alamme miettiä, mitä kivaa ja uutta keksisimme jouluksi niin puodin sisustuksen kuin tuotevalikoiman suhteen. Lokakuussa joulutuotteiden pakkaaminen ja liikelahjojen kokoaminen on jo kovassa vauhdissa, ja marraskuun puolivälissä onkin sitten jo joulunavaus!

Tänä vuonna vietämme joulun avausta Tallipihan puodillamme lauantaina ja sunnuntaina 18.–19.11.2023. Itse asiassa joka viikonloppu ennen joulua kannattaakin ottaa suunnaksi Tallipiha. Suloisten puotien ja nostalgisen kahvilan lisäksi Tallin tapahtumapihalla on vierailevia kädentaitajia, eläinystävät ovat paikalla ja valittuina päivinä itse joulupukki piipahtaa Tallipihalla. Lue lisää Tallipihan tapahtumasivuilta TÄSTÄ.

Joulun aukioloajat

Joulusesonkina (18.11–22.12.) Tallipihan puotimme on avoinna JOKA PÄIVÄ klo 10–19 (myös itsenäisyyspäivänä). Aatonaattona 23.12. palvelemme vielä 10–17, ja sitten huilaamme (lue nukumme ja syömme) joulun pyhät 24.–26.12.

Kauppahallin puotimme palvelee puolestaan maanantaista perjantaihin klo 10–18 ja lauantaisin klo 10–16. Sunnuntaisin kauppahalli on suljettu. Muutamat päivät ennen joulua kauppahalli on auki pidennetyn päivän: to 21.12. klo 9–18, pe 22.12. klo 9–20 ja la 23.12. klo 9–18. Myös kauppahallilaiset nautiskelevat joulusta 24.–26.12., ja puoti on suljettu.

Välipäivinä olemme taas auki Tallipihalla arkisin 11–18 ja viikonloppuisin 11–16 sekä kauppahallilla arkisin klo 10–18 ja lauantaisin klo 10–16.

Vinkit vierailuun Suklaapuodissa

Tosiaan joulu on meillä Suklaapuodissa vuoden kiireisintä aikaa. Erityisen vilkasta on Tallipihan puodilla, ja kiireisintä on viikonloppuisin ja viikko ennen joulua. Meillä onkin jo parina vuonna ollut ruuhka-aikoina käytössä liikennevalo, jolla voimme hieman säädellä puodin sisällä olevaa asiakasmäärää. Kun liikennevalo palaa kirkkaan punaisena, odottele siis hetki ulkona. Valo varmasti sammuu aivan tuota pikaa ja olet lämpimästi tervetullut puotiin. <3 Liikennevalon johdosta puodin ovelle saattaa hetkittäin kertyä jonoa, mutta älä pelästy! Vaikka jono näyttäisi pitkältä, se usein liikkuu yllättävän sukkelasti.

Jos haluat mahdollisuuksien mukaan vältellä ruuhkaisinta aikaa, suosittelemme erityisesti arkipäiviä klo 10–15, mutta mitä lähemmäs joulua mennään, sitä kiireisempää arkenakin on.

Moni asiakkaista haluaa valita irtokonvehteja vitriinistämme, ja usein nimenomaan vitriinin edustalle syntyy helposti ruuhkaa. Pro-vinkkimme onkin suunnata heti vitriiniä kohden, kun huomaat siellä yhtään vapaata koloa (siis siinä tapauksessa, että haluat konvehteja tietenkin). Kun olet valinnut konvehdit tai koonnut suklaarasiat, voit hyvin jatkaa kiertelyä puodissa ja konvehtiostokset odottelevat sinua kassalla. Eli sinun EI tarvitse jonottaa aluksi kassalle, jos haluat konvehteja – mene vain suoraan vitriinille! 🙂

Ja hei, sellaisesta haluaisimme vielä muistuttaa, että lähtökohtaisesti verkkokaupasta löytyviä valmiita konvehtirasioita ei ole useinkaan valmiina puodeillamme. Kokoamme toki sinulle mielellämme mahdollisimman vastaavan rasian; tämä ei ole ollenkaan ongelma, mutta isoja määriä verkkokaupasta löytyviä rasioita ei esimerkiksi saa nopeasti napattua mukaan puodilta. Ainoa poikkeus tähän ovat erilaiset jouluiset lahjarasiat. Niitä löytyy valmiina jonkin verran sekä Tallipihan että kauppahallin puodeilla.

Vaikka olisitkin ensikertalainen puodillamme, ei huolta, me autamme ja neuvomme sinua mielellämme. Onneksi meillä on paljon henkilökuntaa paikalla jouluna, joten koska tahansa löytyy puotilaisia neuvomaan sinua vaikkapa erikoisruokavalioiden tai sopivien joululahjojen kanssa. Olemme paikalla sinua varten!

Lämpimästi tervetuloa Suklaapuotiin jouluna ja kaikkina muinakin aikoina!