Suklaan säilyvyys

Miten säilytät suklaan kotona?

Miten suklaa säilyy? – Näin säilytät suklaan kotona

Meiltä kysytään usein, miten Tallipihan Suklaapuodilta ostetut irtokonvehdit ja muut suklaat säilyvät. Milloin uskaltaa tehdä lahjaostoksia esimerkiksi jouluksi? Miten suklaa säilyy parhaiten kotioloissa? Tällä sivulla saat vastaukset yleisimpiin suklaan säilymistä koskeviin kysymyksiin sekä vinkit siihen, miten säilytät suklaan kotona.

Tuotteiden säilyvyys

Verkkokaupastamme ostetuilla irtokonvehdeilla (sekä yksittäin myytävät että erilaiset suklaarasiat) parasta ennen -päiväykset ovat aina vähintäänkin 6 viikon päähän, usein huomattavasti pidemmälle. Aina kun tilaat irtokonvehteja joko yksittäin tai suklaarasiassa, lähin parasta ennen -päiväys on merkittynä pakkauksessa.

Tällä hetkellä (tilanne 1.11.2023) irtokonvehdeissa ja suklaarasioissa lähimmät parasta ennen -päiväykset ovat 1/2024. 

Joulutuotteita hankitaan paljon lahjaksi, joten niiden kohdalla olemme ilmoittaneet tarkan parasta ennen -päiväyksen verkkokaupassa kunkin tuotteen omalla sivulla Lisätietoja-kentässä.

*Joulutuotteet ilmestyvät myyntiin viimeistään Suklaapuodin joulun avauksen jälkeen 20.11.2023 alkavalla viikolla.

Erilaisissa suklaalevyissä sekä muissa herkuissa säilyvyys on lähtökohtaisesti konvehteja parempi. Näissä tuotteissa parasta ennen -päiväykset ovat noin muutaman kuukauden – vuoden päähän.

Näin säilytät suklaata kotona

Suklaa säilyy parhaiten kuivassa ja viileässä valolta suojattuna. Ihanteellinen säilytyslämpötila on 16–20 astetta. Kotioloissa normaali huoneenlämpö on riittävä.

Suklaata ei kannata säilyttää jääkaapissa. Jääkaappi on suklaalle liian viileä ja saattaa harmaannuttaa suklaan pinnan. Lisäksi suklaa voi napata itseensä hajuja ja makuja muista tuotteista.

Haluatko tietää lisää? Lue tarkemmat vinkit blogipostauksestamme!

Miten suklaa säilyy? Näin säilytät suklaan kotioloissa

Meiltä kysytään usein, miten Tallipihan Suklaapuodilta ostetut irtokonvehdit ja muut suklaat säilyvät. Milloin uskaltaa tehdä [...]